Bietjestabouleh nieuwe versie


 

Het is voor ons echt heel moeilijk om recepten te volgen, en al helemaal die van onszelf. Maar we worden wel flink geïnspireerd door onze eigen recepten. Zoals de bietjestabouleh uit Bismilla Arabia: deze bietjessalade lijkt er erg op,  maar dan een lichtere versie, met pittige waterkers en frisse sinaasappelrasp en friszoetzure granaatappelmelasse. Was onze heerlijke lunch vandaag!

Eigenlijk zijn wij grote liefhebbers van de traditionele tabouleh: de emblematische Libanese salade van veel peterselie, weinig bulgur en een beetje tomaat en lenteui, en heel veel citroensap. Maar soms gaan we van de gebaande paden af: voor ons is dit toch een soort tabouleh want de bietjes zijn ook heel fijngesneden en verder veel groene kruiden, waaronder ook ingemaakte za’atar, die je thuis kunt vervangen door oregano of  bonenkruid.

 Voor 4 personen
4 flinke gekookte bietjes
100 g waterkers
bosje lenteui
bosje munt
za’atar of verse oregano of bonenkruid
pecorino of parmezaan
rasp van 1 sinaasappel
granaatappelmelasse
olijfolie
citroensap

Snijd of rasp de bietjes fijn. Pluk de waterkers. Snijd de lenteui fijn. Pluk de munt en snijd de blaadjes grof. Pluk de oregano of bonenkruid. Schaaf de pecorino of parmezaan. Meng de bietjes, waterkers, lenteui, alle kruiden, parmezaan en sinaasappelrasp en breng de salade rijkelijk op smaak met granaatappelmelasse, olijfolie, citroensap en zout.

,