Arabia bij je thuis

Arabisch mediterrane gerechten, gewoon uit eigen keuken

Wat is arganolie?  Waar koop je smen?  Hoe ruikt oranjebloesemwater? En wat is het lekkerst met sumac?  In dit boek leggen Merijn en Nadia alles uit over 21 typische Arabische basisingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze gelijk in praktijk, met sprookjesachtige simpele, heerlijke nieuwe gerechten in de bekende Merijn & Nadia-stijl! Denk aan linzensalade met knapperig brood, tahina en gekonfijte citroen of dadels gevuld met amandelspijs met granaatappelmelasse,rozenwater en oranjebloesem. Verleidelijke eenvoud.

Voor iedereen die houdt van een pure keuken waar het draait om smaak: koken met kikkererwten, tahina, bulghur, couscous, granaatappelmelasse en nog veel meer zinnenprikkelende ingrediënten.

De meeste recepten zijn ook zeer geschikt voor vegetariërs en ze zijn maakbaar voor iedereen.

You Might Also Like