Oranjebloesemyoghurt met gewelde amandelen en gekonfijte citroen in honing


Na de lunch hadden we zin in een dessert, dus scharrelden we wat in de keuken! We hadden dikke Turkse yoghurt, amandelen, oranjebloesemwater en citroenen. Daar ontstond dit frisse gezonde heerlijke Midden-Oosters geïnspireerde simpele dessert. Alhoewel yoghurt zoet eten, is voor iemand uit het Midden-Oosten net zo raar als voor ons yoghurt met zout. En laat de yoghurt nou net daar vandaag komen, dus wat is waarheid. Wij vinden alle yoghurt lekker: de hartige labne variant en alle yoghurt met zoet. Omdat de citroenen al heel zoet zijn, hebben we de yoghurt niet gezoet, dan krijg je dat lekkere frisse en zoete tegelijk. Echt heerlijk was het, de smaak van zomer!
De leuke theedoek die je ziet is van de Libanese ontwerpster en vriendin van ons, Rana Salam, www.mishmaoul.com

Voor 4 personen
300 g dikke Turkse yoghurt
oranjebloesemwater
75 g amandelen
2 biologische citroenen
½ pot vloeibare (oranjebloesem) honing

Meng naar smaak een scheutje oranjebloesemwater door de yoghurt, wij doen lekker veel want we houden van de aromatische smaak. Week de amandelen in een laagje heet water. Snijd de citroenen in dunne plakjes (verwijder pitjes). Doe de citroenen met de honing in een steelpannetje en laat op laag vuur in ca. 20 min. de honing inkoken en de citroenplakjes doorschijnend worden. Laat ze in ca. 10 min. een beetje afkoelen. Verdeel de  oranjebloesemyoghurt over schaaltjes, verdeel daarover de gekonfijte citroen en amandelen.

 

 

 

, ,