1-2-3 mafroukeh!

Soms dan wil je plotseling een heeel snel nagerecht. Doordat we al flink aan t nadenken en (aan ’t bakken)  zijn voor ons nieuwe zoetboek raken we al flink geïnspireerd.

Deze versie van mafroukeh – een mengsel van getoaste semolina, kataifi deeg, noten, suiker en boter uit het Midden-Oosten – is een snelle en lichte versie van iets heeel erg lekkers! Zonder kataifi deeg want dat hadden we niet in huis.

 

300 g semolina
150 g (palm of basterd) suiker
Nadia  & Merijn’s SOUQ rozenwater (echt het loont zo erg om hier een echt natuurlijk mooi rozenwater voor te gebruiken.
4 el honing
amandel- of walnootolie of gesmolten boter
handvol mooie groene pistachenootjes (bij voorkeur antep fistikli of Siciliaanse pistache)
gedroogde rozenblaadjes

Toast de semolina in een droge koekenpan tot licht goudbruin. Meng de suiker erdoor. Doe het mengsel in een kom, voeg een flinke scheut rozenwater toe, de honing en zoveel olie of gesmolten boter tot het een consistent geheel is. Rooster de pistachenootjes kort en stamp ze heel grof, meng door de semolina. Vorm op een plat bord tot een mooi platte cirkel en bestrooi met verkruimelde rozenblaadjes. Je kunt er ook nog een mengsel van ricotta en mascarpone over verdelen, om de ‘astha’ (een soort romige ricotta) die in Libanon er vaak op geserveerd wordt te vervangen.

 

 

You Might Also Like