Bread & butterpudding met dadels & oranjebloesemwater

Voor 4 personen

Als wij denken aan de Sahara denken we aan dadels en brood. De inspiratie voor deze broodpudding die je ook wederom als powerontbijt kunt gebruiken of na een licht diner, vol energie door de amandelen en dadels.

1-2 Marokkaans (pan)brood of 1 Turkse pide
300 g zachte dadels
oranjebloesemwater
½ l melk
¼ l room
3 eieren
50 g zachte boter
100 g geschaafde amandelen
dadelsiroop (te koop bij Marokkaanse of Turkse winkel)
50 g amandelen, diepgoudbruin geroosterd

Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het brood in stukjes. Wel de dadels in warm water met wat oranjebloesemwater. Ontpit de dadels en trek ze uit elkaar. Klop de melk los met de eieren en de zachte boter. Meng met je handen de stukjes brood met het amandelschaafsel, de dadels, het melkmengsel, een flinke scheut dadelsiroop en oranjebloesem. Verdeel over een ingevette lage ovenschaal, besprenkel met nog wat dadelsiroop en evt. nog wat oranjebloesemwater. Bak de bread & butter pudding in 30-40 min. goudbruin en gaar. Stamp de amandelen fijn in een vijzel en strooi over de bread & butter pudding. EET WARM!

You Might Also Like