Christina’s sinaasappel-olijfolie cake

Dit heerlijke recept hebben wij gekregen van Christina die al een tijdje fan is van onze Arabia boeken.

Het is een bekend Grieks cake recept en wij zijn nu ook fan van haar cake!

1 kopje olijfolie
1 kopje suiker
1/2 kopje water
3/4 kopje sinaasappelsap
1 theelepel kaneelpoeder
rasp van een citroen en een sinaasappel
4 kopjes zelfrijzend bakmeel
mespunt soda
1 kopje blanke rozijnen
1 kopje grofgehakte walnoten
poedersuiker voor de garnering

 

Doe olie, water, sinaasappelsap, suiker, kaneel en citrusrasp in een grote kom en meng alles door elkaar. Doe hierna het bakmeel en de soda erbij. Nogmaals mengen en dan de rozijnen en de walnoten toevoegen en nogmaals alles mengen.

Het mengsel in een beboterde springvorm doen en deze in een voorverwarmde oven op 180°C 45 minuten bakken. Afgekoelde cake royaal met poedersuiker garneren.