Cuscus uit Liguria


Cuscus Ponentina

In Italië barst het ook van de Arabische invloed, lees hier meer!

Voor 4 personen

2 zoete uien
1 kg lamsbout zonder been
1 grote winterwortel
1 stevige courgette
150 g witte bonen, geweekt
1 blaadje laurier
1 stukje citroenschil zonder het wit
300 g maftoul (of korte Turkse pasta of fregola)

Snijd de zoete uien in halve ringen. Snijd het vlees in grove stukken. Snijd de winterwortel in blokjes en de courgette ook. Verhit een flinke scheut olijfolie en bak de uien op laag vuur heel zachtjes. Voeg het vlees, de bonen, een halve liter heet water, de laurier en citroenschil toe. Breng op smaak met peper en zout en stoof het vlees op heel laag vuur boterzacht en gaar in ca. 2 uur. Voeg eventueel nog een scheutje heet water toe. Voeg na 1 ½ uur de groente en de maftoul toe en gaar deze in de saus.  Serveer de cuscus Ponentina flink bestrooid met zwarte peper en een scheutje olijfolie erover.

 

,