Zelf labneh balletjes maken

 

Die bonen van de vorige keer houden jullie nog een keer tegoed. Want vandaag hebben we zin in labneballetjes. In Libanon kun je ze ingemaakt kopen: balletjes gemaakt van uitgelekte yoghurt (labneh) ingemaakt in olijfolie. Wij hebben net een snelle variant gemaakt: verse geitenkaasballetjes gemaakt in plaats van yoghurt, gerold door za’atar of als je dat niet hebt door een mengsel van tijm, oregano, evt. sumak en sesamzaad en bestrooid met verse oregano en rijkelijk olijfolie. Wat je overhoudt doe je een bakje of mooie glazen pot, je vult ‘m af met olijfolie en je kunt ze zo een paar weken bewaren in je koelkast (of weggeven!). Maar waarschijnlijk doe je net zoals wij: met vers flatbread of ander lekker brood dippen we bolletjes kaas met de kruiden en olie. Het was zo lekker dat we dat net gewoon staand aan het aanrecht hebben gedaan (het brood dat je op de foto ziet is het zalige Markouk flinterdunne papierbrood uit Libanon: dat hadden we nog in de vriezer).

 

Oh ja en als je er ook nog een schaaltje tahina en wat bakjes met partjes tomaat en komkommer erbij geeft is het feest compleet. Ontbijt, lunch, tussendoor, borrel….

 

 

You Might Also Like