Aardappel shakshouka met harissa, knoflook en koriander


We zijn waanzinnig fan van shakshouka, een geweldig comfort eigerecht. Dit is al de tweede op ons blog maar stiekem maken we t nog heel veel vaker! Het leuke aan shakshouka is dat het betekent wat het is: namelijk een mengsel! Van ei met eigenlijk alles wat je dan in huis hebt. Oorspronkelijk werd het in de Maghreb landen zoals Tunesië (waar het vandaan komt) met ei, tomaat en harissa gemaakt maar er zijn vele versies mogelijk. Deze aardappel shakshouka is echt verrukkelijk.

5-6 aardappels
2 uien
2 teentjes knoflook
3 el lekkere vlezige olijven
½ gekonfijte citroen
1 bosje koriander
3-4 eieren
harissa

Snijd de aardappels in blokjes in kook ze kort ca 10 min. Snijd de uien in halve ringen en rasp de knoflook. Bak ze in een scheut olijfolie zachtjes. Verwijder het vruchtvlees van de citroen en snijd de schil heel fijn. Snijd de koriander fijn. Voeg de helft van de koriander en de gekonfijte citroenschil toe. Voeg de afgegoten en uitgelekte aardappelblokjes toe en bak rondom 5 min. Breek de eieren erboven en laat ze stollen. Serveer met lekker veel harissa, nog wat olijfolie, pul biber en vers brood.

 

,