De Arabische keuken van Arabia!


Afgelopen zaterdag was het zover de lancering van 24kitchen: de eerste Nederlandse kookzender, waar je ons wekelijks onze Arabische recepten kunt zien koken. En waar wij heel erg blij van worden: we koken onze eigen recepten net als thuis! Alleen kijken er nu twee hongerige camera’s ons aan, in plaats van gasten. Het allerleukste moment is vlak na de opname wanneer we samen met de hele crew onze gerechten staand gezamelijk opeten en we alleen maar mmmmmmmmm horen.

Vlak daarvoor waren we nog even in Marokko, waar we in Tanger dit heerlijke nagerecht kregen bij een klein bijzonder visrestaurantje. Het doet ons denken aan desserts in het Midden-Oosten en het is ook heel erg lekker als tussendoortje of stevig ontbijt.

Gekookte gerst met amandelen, honing, verse vijgen, granaatappel en pijnboompitjes

Voor 4 personen

We konden t natuurlijk weer niet laten en hebben er thuis nog wat ingekookt sinaasappelsap en wat oranjebloesemwater aan toegevoegd voor een frisse touch. En dat was heel lekker!

75 g gerst (natuurwinkel)
2 dl sinaasappelsap
olie
4 el amandelen
kruidige vloeibare honing
1 granaatappel
4 el pijnboompitjes
4 rijpe vijgen
evt. wat oranjebloesemwater

Kook de gerst gaar volgens aanwijzing op de verpakking. Kook het sinaasappelsap in tot de helft. Frituur de amandelen in een laagje olie goudbruin, laat uitlekken en afkoelen. Meng de gare afgekoelde gerst met het ingekookte sinaasappelsap en de amandelen en besprenkel met honing. Pel de granaatappel en haal de pitjes los. Meng ze met de pijnboompitjes en evt. wat oranjebloesemwater in een apart schaaltje, serveer alles tegelijk met rijpe vijgen erbij.

 

,