Harissa & de Peulen Parade: zo lekker zijn bonen!


Foodie en importeur van lekkere producten Herbert Prins kwam ons laatst wat dingen laten proeven. Nou zijn we niet zo snel te porren voor PR maar in dit geval gingen we voor de bijl: deze Tunesisch Joodse harissa was zo waanzinnig lekker dat we verlekkerd naar de potjes keken: een harissa van deze kwaliteit vind je hier niet zomaar! Diepdonker en aromatisch en dat zonder specerijen maar alleen pepers en geroosterde knoflook. En Via Herbert kun je ze online bestellen: delevie.nl

En omdat het weer peulen parade is, zalig gewelde en gekookte tuinbonen (die je koopt bij Turkse of Marokkaanse winkel) in een simpele salade met harissa en oregano.

Arabia tuinbonen met harissa & oregano
Voor 2 personen

2 teentjes verse knoflook
4 lente-uitjes
4 lange groene Turkse paprika’s
olijfolie
200 g gedroogde, geweekte en gekookte tuinbonen*
paar takjes oregano
paar takjes koriander
2-4 el harissa

Pel en snijd de knoflook in plakjes. Maak de lente-uitjes en paprika’s schoon en snijd in ringetjes. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en lente-ui enkele minuten op matig hoog vuur. Voeg de uitgelekte gare bruine tuinbonen toe en verwarm deze goed mee. Pluk de blaadjes van de takjes kruiden en hak grof. Meng de kruiden en harissa naar smaak door de tuinbonen. Breng evt. verder op smaak met extra harissa en/of wat zout.

Lekker erbij: takjes munt, partjes tomaat, radijsjes en blaadjes little gem sla

* Week de gedroogde bruine tuinbonen een nachtje in ruim koud water met een zakje bakpoeder of stukje kombu (zeewier). Zet de bonen op in ruim koud water en laat ze in ca. 1 ½ uur gaar koken; kooktijd is afhankelijk van de kwaliteit van de bonen en hoe lang ze geweekt hebben.
De geweekte of de gekookte tuinbonen kun je ook invriezen om de volgende keer dat je bonen wilt eten je ze snel bij de hand hebt!

, ,