oranjebloesemwater & rozenwater

De aller-aller lekkerste kerstcake met geurig oranjebloesem- en rozenwater!

We laten je natuurlijk niet zomaar alleen met de kerst. Na het grote nieuws van de lancering van Nadia & Merijn’s SOUQ hebben onze producten de weg naar de keukens gevonden.

 

Rozenwater-2LRlower Oranjebloesemwater-2LRlower

En om je nog meer te verleiden bakken we er (namelijk met ons oranjebloesem- en rozenwater) een geweldige kerstcake mee!

Die is meteen de brenger van nog meer heeel fijn nieuws want:

in 2015 komen we met een boek over Arabisch zoet uit het Midden-Oosten, Maghreb en Zuid-Europa!

We kunnen niet wachten en we hebben onlangs het grootste deel van de recepten al bedacht: een mix van traditie en modern. Dat wordt echt zo lekker….

Oranjebloesem-pistache cake met chocolade-rozencrème

125 g zachte boter + extra
180 g lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
120 ml Turkse yoghurt + 2 el
snufje zout
225 g fijne semolina + extra
45 g zelfrijzend bakmeel
150 g grofgehakte (gepelde) pistachenootjes
flinke scheut oranjebloesemwater
100 g pure chocolade (70%)
flinke scheut rozenwater
gedroogde rozenblaadjes 

Verwarm de oven voor op 160°C.

Klop in een kom met een handmixer de zachte boter met de suiker romig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige geheel opgenomen is.

Klop met een garde de yoghurt erdoor. Meng met een houten spatel het zout, de semolina en het zelfrijzend bakmeel erdoor. Niet te lang doorscheppen.

Meng de nootjes en een flinke scheut oranjebloesemwater (hoe meer, hoe geparfumeerder!) door het beslag.

Vet een ronde bakvorm in met wat boter en bestrooi met een dun laagje semolina.

Laat de cake in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar en goudbruin worden.
Breek de chocolade in kleine stukjes, doe in een glazen schaaltje en laat in de magnetron smelten. Laat iets afkoelen. Meng de gesmolten chocolade met 2 el yoghurt en een flinke scheut rozenwater.

Laat de cake iets afkoelen in de vorm en stort op een mooie schaal. Bestrijk de bovenkant van de cake royaal met de chocolade-rozencrème. Bestrooi met de rozenblaadjes en serveer de cake met witte koffie, thee of espresso.

 IMG_2228

You Might Also Like