Pilav of Polow


We zijn druk bezig met alle recepten voor ons nieuwe boek: daar krijgen wij dus echt een niet te stillen honger van! Bij het duiken in Kushari/koshari recepten, pilav’s en polow: allemaal rijstgerechten uit het Midden-Oosten (inclusief Turkije en Iran) moesten we de keuken in: een onbedwingbare trek in ook zoiets. Dus hebben we deze lekkere rijst-polow-pilaf gemaakt, met wat we in huis hadden: savooie kool, gebakken uien, knoflook, kaneel, kruidnagel en korianderzaad. Supersimpel en snel en heerlijk!

Polowpilaf met groene kool, gebakken uien, pijnboompitjes, rozijnen en specerijen

Voor 4 personen

300 g rijst (wij hadden bruine Jasmijnrijst in huis!)

1 el boter

3 grote uien

milde olijfolie

75 g pijnboompitjes

50 g gele rozijntjes

1/2 savooiekool

1 teen knoflook

1 kruidnagel

1 el kaneel

2 el korianderzaad

sumak

Kook de rijst beetgaar in water met boter (1 vingerkootje boven de rijst). Laat de rijst uitstomen. Snijd de uien in halve ringen. Verhit een flinke scheut olijfolie en bak de uien mooi goudbruin in ca. 10 min. Voeg halverwege de pijnboompitjes en de rozijntjes toe. Snijd de koolbladeren in hele dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie en voeg de kool en knoflook toe, roerbak ca. 5 min. Voeg nu de specerijen toe en wat zout en roer goed. Meng de kool en 2/3 van het uienmengsel door de rijst. Schep de rest van het uienmengsel op de rijst. Bestrooi met nog wat sumak.

,