Karnemelk met brood?


Hahaha soms gaat er dus ook bij ons iets goed fout!

In ons laatste kookboek VIVA Arabia staat ons karnemelk toetje vermeld met een ½ stokbrood als ingredient in plaats van gelatine. Hilarische fout natuurlijk. Na een kleine shock depressie hebben we er ook echt om gelachen. Hoe het kan is totaal onduidelijk. Duizend maal excuses. Mea Culpa.

Maar ze zijn zo heerlijk! Dus vervang het ½ stokbrood door 1 ¾ blaadje gelatine.

Ons Hollandse antwoord op Arabische mhallabia (romig melktoetje met oranjebloesemwater). Lekker met aardbeien en granaatappelpitjes.

Voor 4 personen

½ wit- of stokbrood (nee dus, 1 3/4 blaadje gelatine!)
2 el suiker
1 vanillestokje
400 ml boerenkarnemelk
zonnebloemolie om in te vetten

Week de gelatine in wat water. Verwarm de suiker met 50 ml water en 1 opengesneden vanillestokje op laag vuur. Laat ongeveer 10 minuten trekken. Haal de pan van het vuur. Verwijder het vanillestokje. Knijp de gelatine uit en los op in het hete suikerwater. Roerdirect de karnemelk erdoor. Vet kleine hoge vormpjes(of bijvoorbeeld espressokopjes) licht in met wat zonnebloemolie en verdeel het karnemelkbeslag erover. Laat de karnemelkpuddinkjes 4 tot 5 uur opstijven in de koelkast.

 

, ,