De allersnelste lauwwarme couscoussalade


Met een van onze nieuwste SOUQ telgen, de grove couscous berkouks zijn we flink aan ’t experimenteren. Van de week maakten we als lunch even deze snelle salade, met daarbij wat van onze specerijen (die je bij Marqt in het schap vindt) en wat we nog in de koelkast hadden en dat bleek heerlijk. Zo simpel!

FullSizeRenderVV_Souq_Cous

Dus we raden je aan , als je een kleine bbq doet, of gewoon zin hebt in een makkelijk zomergerecht voor diner of lunch, maak deze berkouks salade.

En ook nog tof: op onze FB pagina/nadiaenmerijnsouq zie je hoe onze couscous berkouks wordt gemaakt in een klein dorpje in midden-Marokko, handwerk!

Couscous berkouks salade met lenteui, tomaat, specerijen en haloumi kaas

Voor 2-3 personen

300 g couscous berkouks van SOUQ (of gebruik een parelcouscous, alleen als niet anders kan ;-))
1 bosje lenteui
2 teentjes knoflook
250 g kerstomaatjes
½ el kaneel
1 el roze peper
½ el paradijskorrels  of zwarte peper
1 stuk haloumi, in reepjes
handjevol taggiasche olijfjes

Kook de couscous in ongeveer 15 min. beetgaar in gezouten water. Snijd de lenteui fijn en de knoflook ook. Bak in een flinke scheut olijfolie 5 min. Voeg daarna de tomaatjes toe, bak nog 10 min. Stamp de roze peper en paradijskorrels of zwarte peper fijn in een vijzel. Voeg alle specerijen toe. Bak de haloumi goudbruin. Meng de couscous en het lenteui-tomaatmengsel door elkaar en voeg nog wat olijfolie toe. Breng de salade evt. op smaak met zout. Schep de haloumi en olijfjes erdoor en eten maar!