brood & tomaten


Brood met tomaat. Pan con tomate – ja in het Spaans klinkt dat wel sexy he. Het is onze lust en leven deze zomer.   We kunnen ‘t met goed fatsoen niet eens echt een recept noemen. Maar we hebben na talloze malen de klassieke versie gemaakt te hebben ineens iets heel wilds gedaan. Haha!

We hebben er onze eigen za’atar overheen gestrooid.

Dat bleek dus echt wild lekker. Want de kruidige smaak van za’atar is natuurlijk een fijn duo met het knapperige sappige knoflooktomaatbrood. 

Dus het recept gaat als volgt. Neem lekker stevig brood (wij hadden hier alleen nog lekker Marokkaans brood van Nadia’s schoonmoeder wat eigenlijk te zacht is) zoals zuurdesembrood of lekker landbrood. Toast of gril het brood, wrijf in met knoflook, daarna met doorgesneden tomaat (neem een trostomaat liefst, die komt dan t dichtst in de buurt van de penjar tomaten die de Spanjaarden gebruiken), besprenkel met olijfolie, zeezout, en bestrooi rijkelijk met za’atar. Yum yum yummie. Pan con tomate y za’atar. Klinkt ook goed.

FullSizeRender

dit zijn ze die mooie lekkere Spaanse Penjar tomaten die gebruikt worden voor de pan con tomate…dus als je in Spanje bent?