Frisse lentelimonade met citroen en za’atar!


Om eindelijk die de lente (!) te vieren hebben we  zin een heerlijke kruidige limonade. In Beirut hebben we een keer een limonade van citroen en za’atar geproefd: verrassend lekker!

Hier kunnen we geen za’atar vinden maar waarom niet met verse oregano? En aangezien wij van kneden houden, is dit een toplimonade: Libanese citroenlimonade maak je namelijk altijd door citroenen uit te persen en daarna de uitgeperste halve citroenen te kneden met suiker, het citroensap en water. Je krijgt dan een geweldige aromatische limonade. We hebben lekkere biologische citroenen gebruikt die niet behandeld zijn: de schil is dan nog aromatischer. Door de limonade heen hebben we verse oregano gepureerd, en wow wat een resultaat, een geweldig mooie groene kruidige friszoete limonade! Hij bleek superlekker bij een zoutige notenmix van gepofte mais, knapperige zoute geroosterde kikkererwten, pistachenootjes en andere nootjes zoals amandelen, cashews en hazelnoten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citroenlimonade met za’atar

5 biologische citroenen
100 g suiker
1 flink bosje oregano of verse za’atar
ijswater

Pers de citroenen uit. Kneed de gehalveerde citroenen met flink wat suiker en het citroensap naar smaak ( je gaat de limonade later aanlengen met water, wij houden van niet zo zoet, maar smaken verschillen). Kneed zeker 10 min. en laat de citroenen in het sap nog even 10 min staan. Pluk de blaadjes oregano. Schenk de limonade door een zeef en voeg de blaadjes oregano toe. Mix fijn met een mixer tot een mooie groene limonade. Zeef eventueel nog een keer (wij doen dat niet). Schenk er nu ijskoud water naar smaak bij, voeg eventueel nog extra suiker toe als je het niet zoet genoeg vindt.

verse langbladige za’atar uit Libanon: vervang hier door oregano!

 

 

,