Nieuw jaar, nieuw boek & heerlijke labne’s!


Een goed begin, we gaan aan een nieuw Arabia kookboek beginnen! Dat uitgaat van Arabische ingrediënten. We wijken even af van ons reispad en houden ’t dicht bij thuis. We gaan ons laten inspireren door alle smaken en heerlijke ingrediënten die verkrijgbaar zijn bij de talrijke Marokkaanse, Turkse en Midden-Oosterse supers door heel Nederland. Deze zalige labne is een goed voorbeeld van ons nieuwe labne –manie, die niet traditioneel is, maar wel heel erg Arabia met de smaken van de regio, en 1-2-3 klaar, zoals je van ons gewend bent.

Labne met rozenblaadjes, anijszaad & granaatappelpitjes

1 emmer dikke Turkse yoghurt
zeezout
gedroogde rozenblaadjes (te koop bij De tuinen, van Jacob Hooij)
groen anijszaad
1 granaatappel, gepeld
frisgroene olijfolie
Arabisch flatbread

Doe de yoghurt in een grote zeef bekleed met een schone theedoek, roer er een flinke lepel zeezout doorheen en laat enkele uren uitlekken. Spreid de labne uit op een groot plat bord of schaal. Verkruimel de rozenblaadjes en strooi over de labne, bestrooi met het anijszaad en verdeel de granaatappelpitjes erover. Besprenkel royaal met frisgroene olijfolie. Dip met flatbread.


5 reacties op “Nieuw jaar, nieuw boek & heerlijke labne’s!”

  1. Wat een goed nieuws, ik vond jullie reportage in de Delicious laatst (ook met ingrediënten uit winkels in NL) ook weer erg inspirerend. Ik kijk uit naar het nieuwe boek!

  2. Waarom wordt Arabisch brood als flatbread aangeduid? Kan dat niet gewoon platbrood zijn?

    • Hi Marika, zo heet het nu eenmaal: het ultradunne ronde brood wat uit twee laagjes bestaat. Er is een bakkerij in Almere (arabicbread.nl) Maar uiteraard kun je in deze labne ook met ander lekker (plat) brood dippen, zoals Turks brood, alle soorten Marokkaans brood of ander lekker brood.

    • ergens in september! hou ons blog of facebook in de gaten, of volg ons op twitter/arabiacafe;-)

      ‘Arabia bij je thuis’ is de titel!