Zomerse citroenen


We hebben genoten afgelopen weken, en hopen jullie ook! Het misbaksel dat zomer heet was bij ons een mediterraan warme zomer op Sardinië en in Libanon. Nadia was verslaafd aan bottarga ( gedroogde viskuit) op Sardinië en Merijn was dit keer verslaafd aan de Libanese Fattoush salade met extra veel sumak en het zalige purslane (zomerse Midden-Oosterse variant van postelein) en de heerlijke uitvinding fetteh: een comfort gerecht van voornamelijk vers gekookte kikkererwten, gefrituurd flatbread, warme yoghurt met knoflook en pijnboompitjes en olie. Er zijn ook  talloze heerlijke varianten. Recept volgt binnenkort!Voordat we op vakantie gingen hebben we een pot vol gevuld met in plakjes gesneden biologische citroenen met flink veel grof zeezout groen anijszaad en pul biber. En nu bijna 4 weken later hebben we heerlijk aromatisch pittige gekonfijte citroenen. We gaan ze lekker  fijn  snijden door salades of we eten ze bij olijven of misschien leggen we ze op een visje in de oven.

Voor 1 pot vol gepekelde anijscitroenen

2 biologische citroenen
1 el anijszaad
2 el pul biber of chiliflakes
grof zeezout
Snijd de citroenen in plakjes. Spoel een schone pot om met kokend water. Leg een paar plakjes citroen op de bodem bestrooi rijkelijk met zeezout, leg er weer plakjes citroen op, bestrooi weer met zeezout, wat van het pul biber en anijszaad, herhaal tot de pot helemaal vol zit. Doe de deksel erop en zet op een donkere koele plek (niet in de koelkast) ca. 1 maand weg.

En nieuws! Vanaf nu ligt de Arabische delicious. Nr 9 in de winkel! Bomvol recepten van onze hand natuurlijk; we zijn apetrots! Lees meer op delicious.