Zomertijd!


Het is zomertijd en dat betekent dat wij ook lekker de hort op zijn, dus hier met iets minder regelmaat te vinden. Vanaf september gaan we weer op volle sterkte door!

Nu nog even een fijne zomerse couscoussalade met abrikoosjes, gewelde pijnboompitten, oranjebloesemwater en notenolie

Voor ca. 2-3 personen

100 g pijnboompitjes
250 g middelgrove couscous (wij hebben hier de couscous uit het HEMA ramadan pakket gebruikt die heel lekker is)
verse rijpe abrikoosjes
walnootolie
poedersuiker
oranjebloesemwater

Week de pijnboompitjes in warm water. Stoom ondertussen de couscous in een couscoussiere:

Breng ruim water aan de kook in het onderste deel van een couscouspan. Besprenkel 250 g couscous met ca. 1 dl warm water, wat zout, 1 el (olijf)olie en blijf ondertussen met je handen de korreltjes loswrijven. Doe de couscous in het bovenste gedeelte van de pan en stoom de couscous ca. 10 min. Schep de couscous in een grote schaal, laat iets afkoelen en besprenkel wederom met ca. ½ dl water, wrijf de korrels los. Stoom de couscous weer 10 min. Herhaal het loswrijven voor de tweede maal. Voeg etc. extra zout, en een flinke scheut walnootolie toe. Stoom de couscous voor de derde en laatste keer. Roer voor het serveren met een houten lepel goed los.

Snijd de abrikoosjes in reepjes. Haal de pijnboompitjes uit het weekwater. Meng de abrikoosjes, pijnboompitjes en walnootolie door de couscous en breng op smaak met poedersuiker en een flinke scheut oranjebloesemwater.

Wij eten dit graag rond een uurtje of 4! Lekker ook met een frisse zomerse limonade erbij.

Ps. de kom staat op een prachtige laptop hoes van vriendin Mina Abouzahra

 

, ,