SOUQ: linzen-kurkumasoep met citroenyoghurt


Bijna het allerleukste onderdeel van kookboeken schrijven is toch wel het moment dat het boek eindelijk in al haar glorie gedrukt en al voor je ligt..WOW wat voelt dat heerlijk! Des te meer baal je als je ongeveer direct een foutje ontdekt: en jawel we zijn het boek tig keer doorgelopen om mogelijke foutjes eruit te halen maar bij voorkeur spot je ze pas als het al gedrukt en dus te laat is…

En zo ook deze keer; in het recept voor de linzen-kurkumasoep staat 150 ml en dat moet natuurlijk
1 1/2 l zijn om genoeg soep te krijgen voor 4-6 personen!
Hierbij het juiste recept:
 

VOOR 4-6 PERSONEN:

3 uien

3 tenen knoflook

4 eetl. milde olijfolie

200 g rode linzen

4 eetl. kurkuma

2 eetlepels zoete ras el hanout (Nadia & Merijn's SOUQ)

peper en zout

200 ml turkse yoghurt

½ biologische citroen

Pel de uien en snijd ze fijn. Pel de knoflook en pers de tenen, houd een halve theelepel knoflook apart. Verhit de olie in een soeppan en smoor ui en knoflook circa 10 minuten op matig vuur. Voeg de linzen, kurkuma en ras el hanout toe en bak ze kort mee tot de specerijen beginnen te geuren. Doe er circa 1 1/2 l water en naar smaak wat peper en zout bij en laat de linzen in circa 20 minuten gaar koken. Pureer ze eventueel glad met een staafmixer.
Roer de achtergehouden knoflook door de yoghurt en rasp de citroen erboven. Breng verder op smaak met wat zout en, mocht je van friszuur houden, wat citroensap. Serveer de hete soep in warme kommen en schep er wat citroenyoghurt in. Geef de rest van de citroenyoghurt er apart bij. Strooi eventueel wat extra ras el hanout over de soep.

 

Liefs Nadia & Merijn

,