Tabouleh


Kamal Mouzawak’s 10 tabouleh regels

  1. Tabouleh is een peterselie salade
  2. Van alleen platte peterselie
  3. Van alleen bulghur
  4. Met de hand gemaakt
  5. Fijngesneden en nooit gehakt
  6. Met lenteui of met witte ui
  7. De munt moet snel gesneden worden zodat ze niet verkleurt
  8. Breng vlak voor het serveren pas op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout
  9. Olie is altijd olijfolie
  10. Een fijngesneden groen pepertje is een plus

Voor 4 personen

3 bossen platte peterselie
1/2 bosje munt
2 lente-uitjes
½ groene peper
400 g tomaatjes
zout, peper
4 citroenen
75 g fijne bulghur
olijfolie

Was de peterselie en maak mooie bosjes van losse takjes: de manier om netjes en mooi fijn te kunnen snijden. Haal de muntblaadjes los. Snijd de peterselie en munt heel fijn. Snijd de lente-ui en groene peper fijn en wrijf in met wat zout en peper. Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit. Meng vlak voor het serveren alle ingrediënten, breng de tabouleh verder op smaak met zout en veel citroensap en een flinke scheut olijfolie.

De tabouleh moet juicy en friszuur zijn. Serveer met blaadjes romaine sla, witte kool en/of flatbread.

Oh en we konden t toch niet laten: we er nog wat geraspte citroenschil aan toegevoegd, dat hebben we in Libanon afgelopen zomer ook een keer geproefd: superlekker!

,