Za’atar dadels


Heerlijk om te maken als je nog dadels over hebt van de ramadan (wij hebben altijd dadels over trouwens) en tijdens al het superzoete van de Eid ook wat hartigs wilt. En die gouden combi van zoet en zout……

 

IMG_8685

 

Deze dadels hebben we gekregen van Yogi & Yousef en het zijn met grote voorsprong onze favouriete dadels. Want ze zijn zoet maar niet alleen maar zoet: ook met iets notigs in de smaak en de allerlekkerste chewy bite.

Het leuke is dat het superzoete van de dadels echt te gek werkt met het zoute van de kaas en het kruidige van de za’atar. Perfecte borrelhap of lunch en doe vooral zoals wij hebben gedaan: lekker met je handen eten.

2 flatbreads
frisgroene olijfolie
20 ontpitte dadels
4 el Libanese za’atar (Nadia & Merijn’s SOUQ)
75 g haloumi (of andere trek kaas)

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Scheur het brood in stukjes en verdeel over een bakplaat. Meng er een scheutje olie door. Verdeel de dadels erover en bestrooi rijkelijk met de za’atar.
Rasp de kaas erover.Laat in het midden van de hete oven in ca. 15 minuten het brood goudbruin worden, de dadels ‘karameliseren’ en de kaas smelten.

Serveer warm maar pas op de dadels blijven lang loeiheet.