Gin-Tonic manie: onze Arabische G&T’s !


In Beiroet drinken we  heel graag G&T’s en daar zijn ze altijd met een twist die past bij de Arabische wereld. Zoals takjes geurige salie of verse za’atar erin. Thuis hebben we deze combinatie’s ontdekt waar we helemaal weg van zijn: Gin&Tonic met oranjebloesemwater en oregano als ‘botanical’ en een Gin&Tonic met rozenwater en bevroren granaatappelpitjes en een citroenschilletje.

We maken ze beide graag met de kruidige Hollandse VL92 gin (met koriander: past heel goed!) en Fever Tree tonic die een krachtige tonic (kinine) smaak heeft.  De mooie VL92 gin ontdekten we door de delicious. Gin&Tonic van Ivar de Lange. Wij vinden onze Arabische G&T’s echt onweerstaanbaar zalig. En horen graag via fb wat jij ervan vindt! Fb/nadiaenmerijn

IMG_0093Gin&Tonic met oranjebloesemwater & oregano

per persoon

55 ml VL92 Gin
250 ml Fever Tree tonic
flinke scheut oranjebloesemwater
paar takjes oregano
citrus of sinaasappelschil

Schenk de gin in een mooi wijd glas. Doe eventueel ijsklontjes in het glas. Schenk de tonic erbij, een flinke scheut oranjebloesemwater (naar smaak), doe er een takje oregano bij en een stukje citrus en of sinaasappelschil.

Gin&Tonic met rozenwater & bevroren granaatappelpitjes

 per persoon

55 ml VL92 Gin
250 ml Fever Tree tonic
flinke scheut rozenwater
citroenschil
bevroren granaatappelpitjes

Schenk de gin in een mooi wijd glas. Doe eventueel ijsklontjes in het glas (wij hebben alleen de bevroren granaatappelpitjes gebruikt). Schenk de tonic erbij, een flinke scheut rozenwater (naar smaak), doe er een stukje citroenschil bij en schep wat bevroren granaatappelpitjes in het glas.

,