Zomerse salade met wijnbladeren, labne en sumak


 

Pffff, nou vandaag kan het echt: een zomerse salade! In Libanon was het net het seizoen van de wijnbladeren, en die kregen we gewoon zo bij het eten, je at tabouleh met een wijnblad in plaats van brood: heerlijk!

De jonge bladeren waren nog jong en mals. Helaas hebben we die nu niet bij de hand anders hadden we verse wijnbladeren door de salade gesneden, maar ingemaakte wijnbladeren fijngesneden geeft ook een lekkere bijzondere touch aan de salade. We hebben er ook nog veel fijngesneden plakjes citroen doorheen gedaan, en verse labne en sumak. Fris, frisser, frist! Dat is wat we willen eten als het warm is.

 

 

 

 

foto[3]

Voor 4 personen

4 kropjes little gem of kleine romainesalade
1 stapeltje wijnbladeren, uit pot of plastic, goed afgespoeld en uitgelekt
2 biologische citroenen
1 bosje dille of venkelgroen
4 stengels bleekselderij
8 bolletjes labne * je kunt de labne balletjes volgens het recept op ons blog maken, maar je kunt ook turkse of geitenyoghurt met wat zout er doorgeroerd laten uitlekken en daar balletjes van rollen: voor een klassiekere variant.
olijfolie
zout
sumak

Haal de kropjes los en scheur de blaadjes. Snijd de wijnbladeren in reepjes. Snijd de citroenen in dunne plakjes en snijd die weer in dunne reepjes. Snijd de dille grof. Snijd de bleekselderij fijn. Meng de sla, wijnbladeren, citroen, dille en bleekselderij. Verkruimel de labneballetjes erover. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, bestrooi met zout en sumak.  Geef er plat brood bij. Wij eten ‘m graag als voorafje: om je smaakpapillen op te peppen, net zoals tabouleh.

 

 

, ,