A la minute kokos-dadelijs met Arabische koffie en rozenwater

Dit weer schreeuwt om ijs. Eindelijk. En we zijn vandaag loom, nee lui. Weinig moeite willen doen en groot resultaat. Ken je dat?  Dit is het resultaat. De combinatie van de smaken is echt heel lekker: romige kokos, zoetnotige dadels en kruidige koffie en verleidelijk rozenwater. In opperbeste combi!

Wij halen Arabische koffie (espressokoffie zeer fijngemalen tot poeder, met kardemon) bij de Midden-Oosterse winkel maar je kunt eventueel ook espressopoeder koffie gebruiken met een snufje kardemonpoeder erbij.

voor 4 personen

1 beker kokosijs (500 ml)

handjevol zachte dadels, ontpit

2 el Arabische koffie (zoals Najjar of Maatouk)

rozenwater (Nadia & Merijn's SOUQ)

gedroogde rozenblaadjes (bij Marqt)

Laat het kokosijs een klein beetje zacht worden. Maak de dadels fijn met je handen met het koffiepoeder en meng door het ijs, roer stevig door zodat alles goed mengt. Voeg een beetje rozenwater naar smaak toe (begin met weinig, en proef). Laat het ijs weer opstijven in de vriezer of eet gelijk op. Bestrooi met wat rozenblaadjes.

IMG_8698 

 

You Might Also Like