Op de thee met Claudia Roden


Na de presentatie met Yotam Ottolenghi & Claudia Roden van afgelopen vrijdag waren we supervereerd te worden uitgenodigd om thee te drinken met de grande dame! Claudia kent ons wel een beetje van eerdere ontmoetingen, maar echt wat tijd rustig met haar te besteden is geweldig. We konden natuurlijk niet met lege handen aankomen: we hebben voor Claudia Marokkaanse Sfouf en Libische Zemmitah gemaakt. Sfouf is een mengsel van droog geroosterde bloem (in een hete oven), met daardoor soms zeer fijngehakte nootjes, specerijen, suiker en sesamzaad. Zemmitah is een mengsel van amandelbloem, nootjes en specerijen. De Sfouf die we hadden gemaakt had als toevoeging zeer fijngehakte pistachenootjes, amandelen, onze eigen zoete ras el hanout, cacao en nootmuskaat. In de Zemmitah geroosterd amandelpoeder, geroosterde fijngehakte amandelen, pijnboompitjes en pistache op smaak gebracht met rozenpoeder, gemberpoeder, kaneel, koriander en anijs.

Het was ontzettend leuk om met de nog steeds ongelofelijk vitale Claudia te praten over kookboeken maken, ze vindt ons behoorlijk ondernemend met onze reizen en ze vindt het leuk dat wij als jonge generatie zo actief zijn. Nou en toen waren we supertrots dat we Bismilla Arabia persoonlijk aan haar konden geven, ze vond ons laatste boek opnieuw erg mooi. Arabia heeft ze al, daar heeft ze zelfs een zin voor op de achtercover voor aangeleverd: ‘I wish i could read this book from two intrepid food lovers.’ Ze had ook nog een goede tip voor ons voor een Palestijnse dame in Amerika die heel veel weet van de Gazaanse keuken. Te snel moest Claudia weer hup in de taxi naar het vliegveld terug naar Londen. We hebben aan haar lippen gehangen!

Aankomende donderdag gaan we onze collega’s bij Sanoma lekker maken met heerlijke Bismilla Arabia lunch in het teken van delicious en de media parade. Kijk hoe mooi de menukaartjes zijn die delicious. art director Janine geïnspireerd op de illustraties van Rosa Vitalie heeft gemaakt!

click hier voor de delicious. Bismilla Arabia menukaart!

,