Turkse Kisir deel 2

Iedereen die onze Kisir (Turkse rode bulghursalade met heel veel verse kruiden)  kent uit Bismilla Arabia, inclusief wijzelf, krijgt te maken met een (soms ernstige 1 -keer-per-week-moeten-eten) verslaving. En omdat we ‘m dus zo vaak maken, verandert hij nog wel eens. Zo hebben we iets verrukkelijks ontdekt: namelijk, naast de dille, munt peterselie voegen we nu ook nog een flinke bos dragon toe en heel veel granaatappelpitjes (naast de granaatappelmelasse die er sowieso in grote hoeveelheden doorheen gaat). Nog meer frisse en aromatische smaken. Made in heaven. De hoeveelheid in ons boek is express heel royaal, want 1. Je blijft er van dooreten (het liefst ook de volgende dag). En 2. Het is zeer therapeutisch : aromatherapie en/of zenmeditatie in je eigen keuken: zoveel verse kruiden snijden en zoveel heerlijke geuren. 3. Weet je wel hoe blij mensen – buren, vrienden, vreemden – worden als je bakjes kisir mee naar huis geeft.

Foto: Sven Benjamins

You Might Also Like