Bulghur venkelsalade met amandelen


We hadden zoveel lekkere restjes over van onze fotografie voor de Arabische productie die in nummer 9 van delicious. zal verschijnen dat we vandaag een heerlijke salade ermeehebben gemaakt, geïnspireerd door het Midden-Oosten. Met natuurlijk weer een kleine twist.

Venkelsalade met bulghur, amandelen, dille en granaatappelmelasse

Voor 2 personen

1 venkel
1 bos dille
50 g amandelen
1 sinaasappel
6 el fijne bulghur (ongekookt!)
olijfolie
granaatappelmelasse (te koop bij de Turkse winkel)

Snijd de venkel in dunne plakjes en dan in reepjes. Snijd de dille fijn. Bak de amandelen goudbruin in wat olie, laat ze afkoelen en hak fijn. Snijd de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit. Meng de venkel, dille, sinaasappel, bulghur en wat zout, breng de salade op smaak met granaatappelmelasse en olijfolie.

,

5 reacties op “Bulghur venkelsalade met amandelen”

  1. Sinds een reis ben ik helemaal verliefd geworden op de arabische keuken met zijn sterke geuren en kruidenpalet. Ik was op zoek naar meer verhalen/recepten, en ik geloof dat jullie blog er vol mee staat, super!

  2. Daar hebben wij ook al jaren last van veel plezier op ons blog! En met onze boeken natuurlijk! Arabia & Bismilla Arabia….

  3. Heb het hele weekend weer in jullie boeken zitten bladeren. Kon gewoon bijna niet kiezen wat te maken. Tis de Kisir geworden. Dankjulliewel voor al dit fijns.

  4. Dankje! (Of eerder, dank jullie voor alle recepten hier) Ik kan weer even vooruit met recepten uitproberen.. Tijdens mijn eerst volgende bezoek aan mijn boekhandel zal ik ook even tussen de schappen neuzen, hopelijk staan die van jullie ertussen!

    • Als het goed is kun je onze beide boeken: Arabia & Bismilla Arabia er gezellig tussen zien staan..zo niet, er gewoon om vragen 🙂