Stevige soep met maftoul, kardemon, gebakken uien en olijfolie


Een lekkere stevige soep met Palestijnse  maftoul en olijfolie in de hoofdrol

Voor 4 personen

3 zoete uien
2 teentjes knoflook
olijfolie (van Canaan Fairtrade, te koop via natuurwinkels, kijk op canaanfairtrade.nl)
1 tl kardemomzaadjes
2 tl kaneel
2 tl 7 spice of pimentpoeder
1 kleine flespompoen
2 blikken tomaten op sap
175 g maftoul (Canaan fairtrade, te koop via natuurwinkels en canaanfairtrade.nl) te vervangen door kleine (riso)pasta)
fijngesneden peterselie.

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak 2 van de 3 uien goudbruin onder voortdurend omscheppen, bestrooi met wat zout. Bak de andere ui met de knoflook op laag vuur zacht in een soeppan, voeg de kardemon, kaneel en 7-spice of piment toe. Snijd de pompoen met schil en al in grove blokjes (verwijder zaadlijsten) en voeg toe. Voeg nu ook de tomaten op sap, de maftoul en wat zout toe. Voeg wat water toe en kook de soep op laag vuur gaar in ca. 15 min. Gaar. Voeg tussentijds evt. nog wat water toe als de soep te dik is. Roer de peterselie door de soep en serveer met wat van de gebakken uien bovenop.

,