Lokumijs!


Het is warm vandaag. Althans voor Nederland! En we hebben zin in verkoelend zoet. Rozenlimonade uit Libanon met veel ijs erin. Maar wacht even we hebben zin in nog meer ijs. Wat hebben we nog meer in huis. Dat is altijd het leukste: kijken wat je kunt maken van wat je hebt! Frambozensorbetijs. Rozenwater. Turkse rozenlokum en mastieklokum. Biscuitjes! In het Midden-Oosten wordt lokum vaak tussen twee biscuitjes gegeten. En ook vaak in ijs! Als we die twee nou eens combineren. Dus hebben we de lokum heel fijngesneden en door de frambozensorbet geroerd, samen met wat rozenwater (door gewoon vanille-ijs is het trouwens ook heerlijk) en weer even terug gedaan in de vriezer. Daarna hebben we er tussen wafeltjes of biscuits een zalig Midden-Oosters zomerijs van gemaakt.

Rozenlimonade kun je makkelijk namaken door een scheutje rozenwater door wat lekkere grenadine of frambozenlimonade te roeren! Mmmmmmm!

 Wafels met lokumijs en rozenwater

 1 doosje lokum (rozen of mastiek smaak) * te koop bij de Turkse of Midden-Oosterse winkel)
ca. 1 liter frambozensorbetijs of lekker vanille-ijs
rozenwater of oranjebloesemwater
biscuitjes of wafels

Snijd de lokum fijn en roer samen met een flinke scheut rozenwater of oranjebloesemwater door het ijs. Laat het ijs weer even opstijven. Serveer flinke bollen tussen wafels of biscuitjes.