-
kunefe met oranjebloesemwater
Toen we in Antakya in Turkije waren voor ons tweede boek hebben we een knaife of kunefe verslaving gekregen.
-
Bulghur venkelsalade met amandelen
We hadden zoveel lekkere restjes over van onze fotografie voor de Arabische productie die in nummer 9 van delicious. zal verschijnen dat we vandaag een heerlijke salade ermeehebben gemaakt, geïnspireerd door het Midden-Oosten. Met natuurlijk weer een kleine twist. Venkelsalade met bulghur, amandelen, dille en granaatappelmelasse Voor 2 personen 1 venkel 1 bos dille 50…
-
Palestijnse maqlouba en mansaf in Beirut
En om uit onze eigen Beiruti bubbel te stappen (Libanon bestaat uit zoveel bubbels van verschillende groeperingen: wij hebben de luxe om van de ene bubbel naar de andere te wandelen, met dank aan het eten!) hebben we ook afgesproken met Sietske Noshie, een van oorsprong Friese Beiruti die de stad ademt en jarenlang correspondent…
-
Tabbouleh, labne, kibbeh & man’ousche
Jullie hebben even moeten wachten want we waren weer in Beirut. Een jubileumreisje want het is ons 5e jaar sinds we er in 2007 voor het eerst kwamen. We houden van Libanon en van deze bijzondere stad: alle werelden komen er samen, van streng moslim tot gematigd en van dogmatisch christelijk tot vrijzinnig. Zelfs na…
-
Pompoenhummus in Beirut!
We zijn net terug uit Beiroet, en nog even heel druk, zoals met koken voor 50 man morgen bij Proef, maar einde week maken we het helemaal goed met een uitgebreide post over onze warme zalige dagen gevuld met veel eten in Libanon!
-
De lekkerste tahina komt uit Palestina & Israel
We waren terug in Tel Aviv de afgelopen week, en dat was waanzinnig spannend.
-
Musar’s rozenazijn!
Afgelopen jaar hadden we een fles rosé van Chateau Musar te lang open laten staan. Maar we vonden ’t zonde om ‘m zomaar weg te gooien.
-
Arabische lente op je bord: tuinbonen salade met komijn en tijm
Niet alleen in de landen ook op ons bord een beetje Arabische lente. We zagen net de eerste verse tuinbonen liggen en toen kregen we enorme trek in een Marokkaanse tuinbonensalade: met huid en haar! Dat wil zeggen dat we niks gedopt en al helemaal niet dubbelgedopt hebben: we hebben ze heel duurzaam met huid…
-
Pugliese olijven in Amsterdam
In november hebben we ze geplukt: op onze hakken stonden we tussen de oude olijfbomen in Puglia zoveel olijven als we konden in een plastic zakje te stoppen.
-
Op de thee met Claudia Roden
Na de presentatie met Yotam Ottolenghi & Claudia Roden van afgelopen vrijdag waren we supervereerd te worden uitgenodigd om thee te drinken met de grande dame!